Back to top
Menu
Detail uit 'Over Vogels'
Bronnen in context
Terug naar overzicht

Bronnen in context

Handschriften en drukken uit Brugse collecties, online doorzoekbaar en gekaderd in hun historische context.

Bronnen in context is een platform voor het digitaal publiceren en ontsluiten van belangrijke Brugse documenten en handschriften. Zowel de inhoudelijke betekenis als het vormelijk/esthetisch belang spelen bij selectie voor publicatie een rol. Bevat een document informatie met een groot belang voor de geschiedenis van Brugge? Illustreert het de hoogwaardige cultuurproductie in het historische Brugge?

De documenten worden in Brugge bewaard. Digitale publicatie laat toe om ze optimaal te conserveren, manuele raadpleging is immers niet langer noodzakelijk.

Bronnen in context wil verder gaan dan louter publicatie: een te publiceren bron wordt telkens (verder) wetenschappelijk onderzocht. Dit kan verschillende vormen aannemen: een verdiepend artikel, een zorgvuldige teksteditie en/of vertaling, een gedetailleerd register.

Publicatie en onderzoek worden begeleid door een redactiecomité. Dit bestaat zowel uit Brugse erfgoedpartners als vertegenwoordigers van de universitaire wereld: Stadsarchief Brugge, Openbare Bibliotheek Brugge, Musea Brugge, Rijksarchief Brugge, Bisschoppelijk Archief Brugge, KULAK en Erfgoedcel Brugge.

De digitale ontsluiting van deze Bronnen in context aan de hand van de indexen, filters of zoekopdrachten laat toe de bronnen diepgaand te doorzoeken. De indexen en filters zijn met de grootste zorg samengesteld. Maar merk je toch ergens een foutje of een technisch probleempje? Laat het ons zeker weten. Samen maken we de ontsluiting steeds beter. Reageren kan via info@erfgoedbrugge.be.