Back to top
Menu
 

Bronnen in context

Handschriften en drukken uit Brugse collecties, online doorzoekbaar en gekaderd in hun historische context.

Bronnen in context maakt 13 handschriften en drukken uit Brugse collecties toegankelijk. Het zijn stuk voor stuk voorbeelden van hoogwaardige cultuurproductie uit het verleden of teksten met een groot belang voor de Brugse geschiedenis. Naast een gedigitaliseerde versie, vind je hier ook artikels over de geschiedenis en context van de bronnen. De teksten zijn telkens ontsloten met gedetailleerde registers en voor een aantal bronnen is een zorgvuldige teksteditie en vertaling beschikbaar.

Over Bronnen in context

Bronnen in context is een platform voor het digitaal publiceren en ontsluiten van belangrijke Brugse drukken en handschriften. De documenten worden bewaard door het Stads- en OCMW-archief Brugge, Openbare Bibliotheek Brugge, Musea Brugge, Rijksarchief Brugge en het Grootseminarie Brugge. Digitale publicatie maakt manuele raadpleging niet langer noodzakelijk en laat toe om deze documenten optimaal te bewaren.

De publicatie en het wetenschappelijk onderzoek van de bronnen werden begeleid door een redactiecomité met vertegenwoordigers van de Brugse erfgoedpartners en de universitaire wereld: Stadsarchief Brugge, Openbare Bibliotheek Brugge, Musea Brugge, Rijksarchief Brugge, Bisschoppelijk Archief Brugge, KU Leuven Kulak en Erfgoedcel Brugge.

De artikels, indexen en filters zijn met de grootste zorg samengesteld. Merk je toch ergens een fout of een technisch probleem? Laat het ons zeker weten via info@erfgoedbrugge.be.