Back to top
Menu

Expo: “Een droomploeg voor het WK 9 Brugse wielerhelden”

 

 

Krijg je maar niet genoeg van het wereldkampioenschap wielrennen? Kom dan zeker eens naar de tentoonstelling over negen Brugse wielerhelden in het Stadsarchief Brugge!

Meeslepende verhalen vol triomf en drama

Dit negental vormt een droomploeg voor het WK, stuk voor stuk mannen waar je naar de oorlog mee kan. Ze haalden allemaal grote zeges en zetten Brugge op de kaart als wielerstad. Samen overbruggen ze honderd jaar wielergeschiedenis. De negen geselecteerden zijn: Kamiel Van de Casteele, Hilaire Couvreur, André Leliaert, Albert Ramon, Georges Vandenberghe, Guido Reybrouck, Wilfried David, Michel Vanhaecke en Jens Keukeleire. Laat je meeslepen door hun indrukwekkende prestaties. Ontdek hun boeiende levensverhalen. Ze zijn doorspekt met de nodige humor, triomfen maar soms ook grote drama’s. Bij elke renner krijg je naast hun verhaal ook prachtige foto’s en een unieke cartoon van Marec te zien. Sprekende objecten uit de collecties van de renners, hun nazaten, verzamelaars en KOERS dompelen je onder in de wielersfeer.

Aangevuld met een boeiende podcast, interessante weetjes en nog meer

En er is nog veel meer. Vlij jezelf neer in onze knusse woonkamer voor de televisie en herbeleef prangende momenten uit de carrières van onze Brugse wielerhelden. Of luister naar de boeiende podcast die Charlotte Van Tuyckom van Howest maakte. Zij raakt niet alleen de koers aan, maar ook alles wat er bij komt kijken: de media, begeleiding, materiaal, het leven na de koers … Bijzonder interessant zijn ook de wist je datjes over Brugge als wielerstad. Ze brengen onder meer de vroegere wielerpistes van de stad tot leven. Je maakt ook kennis met de Brugse wielerploegen en de eerste wedstrijd op Brugse bodem. Tot slot krijg je ook de oudst bewaarde fiets van Brugge te zien. Redenen genoeg om een sprintje in te zetten naar het Stadsarchief Brugge!


Praktische informatie

  •  Locatie: Stadsarchief Brugge – Burg 11A 8000 Brugge
  • Data: nog tot en met 14 november
  • Openingsuren: dagelijks van 9.30 u tot 17 u
  • Gratis (bezoek reserveren via Musea Brugge)

 

Met de gewaardeerde medewerking van KOERS. Museum van de Wielersport, Toon Duyck (Le Professeur Velo) en Sportdienst Brugge.