Back to top
Menu
Religieus erfgoed
Terug naar overzicht
Zoek in deze collectie:
Uitgebreid zoekenReligieus erfgoed
Zoek in deze collectie:
Uitgebreid zoekenReligieus erfgoed

Religieus erfgoed

Vrijwilligers inventariseren stap voor stap de uitgebreide collecties religieus erfgoed van de 28 Brugse parochiekerken.

Erfgoedcel Brugge zet in op de zorg voor en ontsluiting van het Brugs religieus erfgoed. Sinds januari 2015 zijn diverse vrijwilligers aan de slag. Onder begeleiding van de consulent religieus erfgoed Benoit Kervyn maken ze een digitale inventaris op van alle erfgoedobjecten uit de Brugse parochiekerken.

In 2015 werd de inventaris van de Orthodoxe Kerk HH. Konstantijn en Helena en de Sint-Gilliskerk opgemaakt. Deze twee collecties kan je nu reeds online bekijken en doorzoeken dankzij een samenwerking met www.erfgoedinzicht.be van de Provincie West-Vlaanderen.

In 2016 volgde de inventaris van de Sint-Franciscus van Assisikerk en de Heilige Kruisverheffing en Sint-Jozefkerk, beide in Sint-Kruis en de Sint-Jakobskerk in Brugge centrum. De eerste kerkinventaris in een Brugse deelgemeente die online toegankelijk was deze van de Sint-Pieter in de Bandenkerk in Dudzele. In 2019 volgden de inventarissen van de Sint-Katarinakerk (Assebroek) en de Sint-Jozef en Sint-Kristoffelkerk (Assebroek). De inventaris van de Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangenkerk in Ver-Assebroek is in voorbereiding.

Bekijk enkele highlights uit de

met een e-tentoonstelling.