Back to top
Menu
Ben jij een kenner van Brugge en deelgemeenten en deel je graag die kennis? 

Musea Brugge, Openbare Bibliotheek en Stadsarchief Brugge plaatsen de komende maanden duizenden oude onbeschreven afbeeldingen online.

Brugse stadszichten passeren de revue, net als talrijke portretten, postkaarten, vlaggen, interieurs of bidprentjes. Al het materiaal heeft een link met Brugge, een Brugse kunstenaar en wordt vandaag bewaard in Brugge.  

Om ze te beschrijven, doen we graag op jullie allemaal een beroep.
Want samen weten we meer dan alleen
. 

Verrijkdekijk Logogroen
Vierde set beelden nu beschikbaar! Prenten en tekeningen uit Brugge

Deze set beelden brengt je een gevarieerde selectie prenten en tekeningen uit het Brugge van de negentiende en begin twintigste eeuw. Beschrijf de vlagontwerpen van André Vlaanderen voor Brugse winkels of de ontwerpen van affiches en stadszichten van Flori Van Acker. Of spreken de architectuurtekeningen van Jean Brunon Rudd je meer aan? Verdwaal in de straten van Brugge in de stadsgids van Louis Navez of ontdek de Brugse bedrijfswereld met de modelboeken van Louis Bauweraerts met visitekaartjes, menu’s en ander drukwerk. Geselecteerd uit de collectie van Musea Brugge, Openbare Bibliotheek en Stadsarchief Brugge.

De nieuwe selectie beelden is geknipt voor elke liefhebber van Brugge. We dagen jullie uit om de beelden zo exact mogelijk te beschrijven: herken je de straat, het huis, het monument, de winkel, het parkje? Noteer het zo gedetailleerd mogelijk. Zo helpen jullie onze collecties nog beter doorzoekbaar te maken. 

STAP 1: Ben je nog niet ingeschreven voor het project? Registreer jezelf dan snel via de link hieronder en duik mee in de collectie.

 

IK DOE MEE – Registreer me

 

STAP 2: Starten met beschrijven

 

Starten met beschrijven

 

Wil je als Brugge liefhebber op de hoogte blijven van alles wat met ‘Verrijk de kijk op ‘Brugge’ te maken heeft? Schrijf je dan snel in via onderstaande link en ontvang elke maand leuke nieuwtjes rond het project. 

Inschrijven nieuwsbrief

 

Volg ons ook op facebook voor handige tips & tricks rond het project, maar ook om wat bij te leren over het mooie Brugge en alles wat het te bieden heeft, vroeger en nu.

Volg ons op Facebook

VDK
Reeds drie sets beelden beschreven door 80 vrijwilligers!

Dankzij het enthousiasme en het harde werk van al onze vrijwilligers zijn reeds drie sets, samen goed voor zo’n 4000 beelden beschreven. Dat is echt fantastisch!

Rekening houdend met jullie feedback, hebben we in de volgende lading beelden een aantal wijzigingen voorzien.

  • Het overzicht van alle beelden bekijken en doorbladeren is nu mogelijk
  • De beschrijvingen van reeds opgeslagen beelden worden nu zichtbaar en kan je verder aanvullen
  • In sommige velden wordt reeds informatie gegeven die we al voorhanden hebben

Heel veel plezier met deze nieuwe lading beelden!

STAP 1: Registeren

IK DOE MEE – Registreer me

STAP 2: Starten met beschrijven

Starten met beschrijven

 

Flori Van Acker 0021 GRO0008 III
Tips & Tricks

Heb je nog vragen over hoe je je moet registreren, onafgemaakte beelden moet opslaan, hoe ons forum werkt… Aarzel dan zeker niet om onze Tips & Tricks-pagina te bezoeken. Hier staan onder andere een aantal handige tips en sites op die goed van pas kunnen komen tijden het registreren, alsook hoe je ons kan contacteren.

Verrijkdekijk Campagnebeeld7
Partners

VerrijkdekijkopBrugge is een project van Musea Brugge, Stadsarchief Brugge en Openbare Bibliotheek Brugge in samenwerking met Cluster Cultuur Stad Brugge, Meemoo, Vlaamse Kunstcollectie VKC en met steun van de Vlaamse Overheid. 

Met bijzondere dank aan de collega’ van de Plantentuin Meise om het platform DOEDAT beschikbaar te stellen. 

Verrijkdekijk DEF11