Back to top
Menu
 

Beeldbank Brugge

Grasduin door onze uitgebreide collectie foto’s en postkaarten van Brugge en deelgemeenten.

Uitgebreid zoeken
Uitgebreid zoeken

Benieuwd hoe je straat, huis of een historisch gebouw er vroeger uitzag? Op zoek naar een foto van een evenement of gebeurtenis uit de Brugse geschiedenis of naar een portret van een Bruggeling uit het verleden? Die vind je in Beeldbank Brugge! Ga op verkenning via de thema’s of start meteen met zoeken in het zoekvenster.

Over Beeldbank Brugge

Beeldbank Brugge brengt tienduizenden digitale beelden van Brugge samen. Oude foto’s, glasnegatieven, filmnegatieven, prentbriefkaarten en dia’s zijn het belangrijkste basismateriaal. Een groot deel daarvan komt van bekende Brugse verzamelaars als Jaak A. Rau en Guillaume Michiels. De beelden tonen niet enkel grote Brugse figuren, monumenten en gebeurtenissen,  maar ook mensen in hun gewone doen en laten.

Beeldbank Brugge wordt gecoördineerd door Stadsarchief Brugge, maar bevat ook beelden uit de collecties van Monumentenzorg & Erfgoedzaken, Musea Brugge en Openbare Bibliotheek Brugge. Ook steeds meer Brugse verzamelaars en verenigingen leveren een bijdrage aan de collectie.

Wil je met de Beeldbank aan de slag in de klas? Vraag dan naar onze Beeldbankkoffer.

 

Foto’s hergebruiken?

Wil je een foto uit de Beeldbank hergebruiken in een publicatie of online? Hou er dan rekening mee dat op sommige beelden auteursrechten kunnen gelden. Contacteer voor meer informatie Stadsarchief Brugge via stadsarchief@brugge.be of 050 44 82 60.

 

Zelf bijdragen aan Beeldbank Brugge?

Heb je zelf oude foto’s over Brugge die een meerwaarde kunnen betekenen voor onze Beeldbank? Heb je zin om mee te werken aan het beschrijven van de foto’s? Laat het ons weten via stadsarchief@brugge.be! We bekijken samen met jou de mogelijkheden.