Back to top
Menu

‘Simon Stevin van Brugghe, 1620-2020. Hij veranderde de wereld’

Tot en met 29 november loopt in het Brugse stadsarchief de tentoonstelling ‘Simon Stevin van Brugghe, 1620 – 2020. Hij veranderde de wereld’. Je maakt er kennis met één van de meest veelzijdige en geniale Bruggelingen aller tijden. Stevin was van vele markten thuis: wiskunde, boekhouding, vestingbouw, fysica, navigatie, stedenbouw, krijgswetenschap, waterbouwkunde … Hij wordt dan ook terecht de Leonardo da Vinci van de Lage Landen genoemd.

De tentoonstelling in het stadsarchief brengt voor het eerst al zijn publicaties samen, een wereldprimeur! Een kortfilm vertelt je alles over het leven van Stevin. In een andere kortfilm ontdek je hoe de inzichten en ontdekkingen van Stevin nog steeds in ons dagelijks leven aanwezig zijn. De expo vertelt ook het meeslepende verhaal van de realisatie van zijn standbeeld op het naar hem vernoemde Simon Stevinplein.

Stadsarchief Brugge, Openbare Bibliotheek Brugge, Musea Brugge, Toerisme Brugge en Universiteit Gent zijn de organiserende partners. Nog dit: loop zeker eens binnen in de Openbare Bibliotheek, daar wordt literatuur over Stevin in de kijker gezet. Je kan er ook de brochure voor de educatieve wandeling ‘Met Stevin op stap!’ krijgen.

Reserveer hier je ticket voor de tentoonstelling.

Een voorsmaakje op de tentoonstelling krijg je via deze E-tentoonstelling.