Back to top
Menu

Buurterfgoed gezocht: Het Sint-Michiels van vroeger in beeld

Herinner jij je de tijd waarin er nog koeien verkocht werden voor kasteel Bloemenoord? De minigolf op domein De Groene Poort? De koersen op de velodroom van Sint-Michiels? Demoen die de ronde deed met zijn crèmekar? Of het paard dat burgemeester Van Maele cadeau deed aan koning Boudewijn bij zijn bezoek aan Brugge?

Samen met Erfgoedcel Brugge en de werkgroep Sint-Michiels van heemkring Brugs Ommeland vzw willen de buurtcomités Casenbroot, Achter de Groene Poorte en Louis de Meystraat die herinneringen aan het verleden van Sint-Michiels bewaren voor het nageslacht. Dat doen ze in het kader van de Belgiek (een omgebouwd lunapark dat vandaag als cultuurtempel gebruikt wordt) die in het weekend van 5, 6 en 7 oktober naar de hoek van de Dorpsstraat en de Leiselestraat in Sint-Michiels komt.

Vanaf 10 september loopt er een raamtentoonstelling en fotoquiz rond het Sint-Michiels van vroeger. En ook tijdens het feestweekend staat het buurterfgoed in de kijker. In de Belgiek vind je heel wat oude beelden en op zondag wordt er een docufilm over Sint-Michiels, die Michel Van Maele in de jaren 1960 liet maken, vertoond.

Daarnaast is er op zaterdag 6 oktober van 14u tot 17u een inzamelnamiddag voor buurterfgoed. Iedereen is er welkom met foto’s, objecten en verhalen over het Sint-Michiels van vroeger. De werkgroep Sint-Michiels van heemkring Brugs Ommeland vzw registreert en digitaliseert het erfgoed. Samen met Erfgoedcel Brugge zorgen ze ervoor dat dit buurterfgoed van Sint-Michiels binnenkort toegankelijk is via Erfgoedinzicht.be en ErfgoedBrugge.be.

Ook nu vind je op ErfgoedBrugge.be al heel wat beelden over het verleden van Sint-Michiels. En daar komen er binnenkort nog een heel aantal bij!

Klik op onderstaande foto en haal nu al herinneringen aan het Sint-Michiels van vroeger.

Veemarkt Sint-Michiels, eind jaren ’50.