Back to top
Menu

Archiefbankbrugge.be breidt het aanbod gevoelig uit

Onlangs zijn op de virtuele leeszaal van het Brugse Stadsarchief maar liefst meer dan 300.000 beelden toegevoegd. Dit is meer dan een verdubbeling van het aanbod.

Deze uitbreiding omvat tien nieuwe dossiers. Eerst en vooral gaat het om de Parochieregisters van Brugge (met dank aan het Algemeen Rijksarchief dat de scans aanleverde). Uit het Oud Archief (vóór 1795) van de stad Brugge staan voortaan de Hallengeboden, de Resolutieboeken, de registers Zestendelen, de Wezenregisters, de registers Civiele Sententiën, de oudste Klerken van de Vierschaar, de registers van de criminele rechtspraak en de 14de-eeuwse Confiscatierekeningen online. Voor de 19de eeuw zijn de notulen van de Brugse gemeenteraad en de bevolkingsregisters van de deelgemeenten eveneens digitaal beschikbaar.

Belangrijk om te weten is dat deze nieuwe digitale beeldensets (nog) niet via de zoekfunctie kunnen worden opgezocht. Er zijn aan deze beelden vooralsnog geen data gekoppeld. Deze beelden kunnen echter probleemloos worden geconsulteerd via de boomstructuur in de linkermarge.

Ondertussen werken onze vrijwilligers onverdroten voort met het toevoegen van metadata aan deze nieuw toegevoegde beelden. De bevolkingsregisters 1830-1846 zijn ondertussen afgewerkt en zijn volledig ontsloten op naam en adres. Momenteel zijn de registers voor de periode 1866-1880 aan de beurt. Aangezien voortaan de ontsluiting rechtstreeks via dit platform gebeurt, worden er als het ware dagelijks nieuwe beelden met data ontsloten.

Ga dus snel naar www.archiefbankbrugge.be of via deze pagina naar bekijk de collecties en ontdek het nieuwe en ruime aanbod!

Deel dit met je netwerk: