Back to top
Menu
 

Archiefbank Brugge

Zoek naar Bruggelingen uit het verleden in de aktes van burgerlijke stand, bevolkingsregisters, poortersboeken en andere bronnen uit het Stadsarchief.

Uitgebreid zoeken
Uitgebreid zoeken

Ben je op zoek naar jouw Brugse voorouders? Dan ben je bij Archiefbank Brugge aan het juiste adres. In deze virtuele leeszaal van het Stadsarchief Brugge vind je de belangrijkste bronnen om van jouw stamboomonderzoek een succes te maken. Zo zijn er onder meer akten burgerlijke stand en bevolkingsregisters van Brugge (inclusief Zeebrugge en Sint-Pieters) en deelgemeenten (Assebroek, Dudzele, Koolkerke, Lissewege, Sint-Andries, Sint-Kruis en Sint-Michiels).

En dat is lang niet alles. In de Archiefbank kan je ook parochieregisters (doop-, trouw- en begrafenisboeken), poortersboeken, wezerijakten, overlijdensberichten, oorlogsplakkaten (Eerste Wereldoorlog) en notulen van de gemeenteraad (19de eeuw) raadplegen. Deze bevatten ook voor andere types onderzoek dan genealogie heel wat informatie.

De vrijwilligers van Levend Archief vzw, de vriendenkring van het Stadsarchief, zorgen voor beschrijvingen bij de beelden. Dit is een werk van lange adem. Daarom zijn nog niet alle bronnen van beschrijvingen voorzien. Op dit moment zijn er enkel beschrijvingen voor akten burgerlijke stand en bevolkingsregisters van Brugge en deelgemeenten, aanplakbrieven uit de Eerste Wereldoorlog, poortersboeken en overlijdensberichten.

Alleen de bronnen met beschrijvingen zijn via Erfgoed Brugge doorzoekbaar. Van de andere kun je enkel de scans doorbladeren in Archiefbank Brugge. Daar kan je ook de scans downloaden, printen of bijhouden in je eigen digitale dossier.