Back to top
Menu

Sint-Michiels vertelt is een initiatief van drie Sint-Michielse buurtcomités (Louis de Meystraat, Casenbroot en Achter de Groene Poort) samen met Erfgoedcel Brugge en Brugge Plus vzw. Dit project is het resultaat van de collectionday tijdens het Belgiek-weekend 2018 waar foto’s en verhalen verzameld werden met medewerking van de werkgroep Sint-Michiels, Heemkundige Kring Brugs Ommeland.

Foto's uit de oude doos

De buurtcomités Louis de Meystraat, Casenbroot en Achter de Groene Poort verzamelden samen met Erfgoedcel Brugge en de werkgroep Sint-Michiels, Heemkundige Kring Brugs Ommeland meer dan 300 oude foto’s over Sint-Michiels. De werkgroep Sint-Michiels digitaliseerde en beschreef de foto’s. Het resultaat kan je nu bekijken op ErfgoedBrugge.be.

Bekijk hier de nieuw verzamelde foto’s over Sint-Michiels

Bekijk alle foto’s over Sint-Michiels op Erfgoed Brugge

Foto16_oud
Fototentoonstelling Sint-Michiels, vroeger en nu

Buurtbewoner en fotograaf Jeroen Boeyden selecteerde 20 oude foto’s en fotografeerde diezelfde plekken opnieuw deze zomer. Bekijk de foto’s, oud naast nieuw, en ontdek hoe Sint-Michiels doorheen de jaren is veranderd, of net niet….

Bekijk Sint-Michiels in 20 foto’s, vroeger en nu

Foto07_nieuw (Large)
Verhalen

Het Brugs Vertelcollectief onder leiding van Karin Bral liet zich inspireren door de foto’s en verhalen van Sint-Michiels. Zeven enthousiaste vertellers schreven een nieuw verhaal over Sint-Michiels.

Het Brugs Mannenkoor van de Koninklijke Kamer van Retorika Sint-Michiels liet zich dan weer inspireren door het ‘lied van Sint-Michiels’ op tekst van Gerard Vermeersch (wijlen acteur en cabaretier), geschreven naar aanleiding van de feesten voor 1000 jaar Sint-Michiels in 1963.

Alle verhalen en het lied werden opgenomen en gemonteerd door de Koninklijke Brugse Amateur Cineasten.

Beluister alle verhalen en het lied

opnames verhalen
Partners

Sint-Michiels vertelt is een initiatief van drie Sint-Michielse buurtcomités (Louis de Meystraat, Casenbroot en Achter de Groene Poort) samen met Erfgoedcel Brugge en Brugge Plus vzw.

Met dank aan het Brugs Vertelcollectief onder leiding van Karin Bral, de Koninklijke Brugse Amateur Cineasten vzw, de Koninklijke Kamer van Retorika Sint-Michiels, de werkgroep Sint-Michiels, Heemkundige Kring Brugs Ommeland Jeroen Boeyden, de Openbare Bibliotheek Brugge, Stadsarchief Brugge, de gemeenteschool, de Pastorie, de kerkfabriek, Doodgewoon, boer Dierickx en alle bruikleengevers van foto’s.

_DSC2649 (Large)