Back to top
Menu

Inventaris gemeentearchief Sint-Kruis (1794-1971) online raadpleegbaar via Probat

In 1990 publiceerden Jan D’hondt en Noël Geirnaert hun inventaris van het gemeentearchief van Sint-Kruis (1794-1971). Exact dertig jaar later krijgt dit werk een nieuw leven. De beschrijvingen ervan zijn voortaan digitaal raadpleegbaar via het provinciaal archiefbeheersysteem Probat. Surf naar probat.west-vlaanderen.be. Je vindt er het gemeentearchief van Sint-Kruis via het archievenoverzicht (Brugge > Archieven van de stad Brugge). Het doorzoeken van de beschrijvingen is ook mogelijk via snel zoeken of uitgebreid zoeken.

Een rijk archiefbestand

Het gemeentearchief van Sint-Kruis bestaat uit 1864 nummers. Bijzonder interessant is de uitgebreide reeks bouwvergunningen (19de eeuw-1972). Woning gekocht in Sint-Kruis? Mogelijk vind je hier oude plannen van je huis. Naast de bouwvergunningen zijn er nog heel wat andere boeiende reeksen en deelreeksen in dit rijke archiefbestand: oorlogsgebeurtenissen, feesten, jeugd- en sportverenigingen, verkiezingen … Stamboomonderzoekers kunnen hun hartje ophalen in de registers burgerlijke stand en bevolkingsregisters. Die laatste twee bronnen zijn volledig digitaal raadpleegbaar via archiefbankbrugge.be

En er is nog meer

Deze inventaris is niet de enige van het Stadsarchief Brugge die in Probat doorzoekbaar is. Ook de inventarissen van de gemeentearchieven van Assebroek, Dudzele, Koolkerke en Lissewege en de gemeenteschool van Sint-Kruis behoren tot het aanbod. Neem dus zeker eens een kijkje op Probat.

Nog dit: door de corona crisis is de leeszaal van het Stadsarchief Brugge even dicht. We hopen om jullie binnenkort opnieuw te mogen ontvangen. Meer informatie daarover volgt binnenkort.

Meer info?
Mail naar stadsarchief@brugge.be of bel ons via 050/44 82 60

brugge.be/archief 

facebook.com/StadsarchiefvanBrugge