Back to top
Menu

Duizenden nieuwe akten Brugse Burgerlijke Stand online

Sinds kort is het aantal akten van de Burgerlijke Stand op archiefbankbrugge.be gevoelig uitgebreid. Sedert 1 april geldt enkel nog voor de geboorteakten een openbaarheidstermijn van 100 jaar. Voor huwelijksakten is dit voortaan 75 jaar en voor overlijdens 50 jaar. Voor Brugge (inclusief Zeebrugge) zijn nu de geboorteakten tot en met 1918, de huwelijksakten tot en met 1943 en de overlijdensakten tot en met 1968 digitaal raadpleegbaar. Hiermee is Brugge één van de eerste steden in Vlaanderen die de nieuwe openbaarheidstermijnen van de Burgerlijke Stand online toepast. Het bevestigt de rol van het Stadsarchief Brugge in het Vlaamse koppeloton qua digitaal aanbod.

Voorlopig zijn de akten van de huwelijken 1921-1943 en de overlijdens 1921-1968 nog niet van metadata voorzien. De personen uit deze akten zijn dus niet vindbaar via de zoekfunctie. Om ze op te sporen, zijn er de jaarlijkse indexen in de boomstructuur aan de linkerkant. De komende maanden voegen verschillende vrijwilligers de nodige metadata toe.

In de loop van de zomer komen ook de beelden van de deelgemeenten Assebroek, Dudzele, Koolkerke, Lissewege, Sint-Andries, Sint-Kruis en Sint-Michiels volgens de nieuwe openbaarheidstermijnen online. Deze beelden worden eveneens geleidelijk aan van de nodige metadata voorzien. In het voorjaar van 2020 is dit werk afgerond.

Graag bedanken we de Brugse firma Vanden Broele voor de spoed waarmee ze deze digitaliseringsopdracht hebben gerealiseerd en natuurlijk ook onze vrijwilligers voor het vele werk dat ze in dit project zullen stoppen!

Deel dit met je netwerk: