Heb je vragen over de nieuwe website? Kom dan naar onze sessies op 30 januari in bibliotheek Biekorf. Meer info vind je hier.

De veeteelt in de verwoeste gewesten na de Eerste Wereldoorlog

De veeteelt in de verwoeste gewesten na de Eerste Wereldoorlog

Om de veeteelt opnieuw naar een hoger niveau te tillen, werden naast tal van andere initiatieven ook wedstrijden georganiseerd. Deze wedstrijden en prijskampen hadden tot doel aan te duiden welke…

Beschrijving

Om de veeteelt opnieuw naar een hoger niveau te tillen, werden naast tal van andere initiatieven ook wedstrijden georganiseerd. Deze wedstrijden en prijskampen hadden tot doel aan te duiden welke mannelijke dieren geschikt waren bevonden voor de openbare dekdienst. De Dienst voor Veeteelt werd in het leven geroepen om de boeren en veetelers technisch en praktisch bij te staan. O.m. dit naoorlogse beleid inzake veeteelt wordt door auteur Brecht Demasure uitgediept in zijn publicatie 'Boter bij de vis. Landbouw en voeding tijdens de Eerste Wereldoorlog', 2014, Davidsfonds Uitgeverij, 278 blz. Bemerk de boer met zijn wedstrijdbeker. In de publicatie 'Diksmuide en de gemeenten aan de Ijzer. Wederopbouw 1919-1929' van Chris Vandewalle en Simon Augustyn, Stadsbestuur Diksmuide, 2020 lezen we als bijschrift: 'Burgemeester-landbouwer Medard Duchatelez uit Oostkerke verkrijgt op de 'Tentoonstelling van Engelsch vee' georganiseerd in Diksmuide op 26 mei 1921, een zilveren beker voor zijn stier van het ras Ayrshire, 1921.'

Details


Verschijnt op

Stadsarchief Brugge ingang

Dit document komt uit de collectie van

Stadsarchief Brugge