Kan je ons meer info bezorgen? Of klopt de informatie niet volledig? Laat ons iets weten via dit formulier. We maken jouw bericht niet zichtbaar voor andere bezoekers.
Deze bouwwerken situeerden zich op de hoek van de Markt en de Philipstockstraat. Café 'Foy' en de kruidenierszaak van Van Nieuwenhuyse moesten wijken voor de komst van het Provinciaal Hof. De zuil…
Deze bouwwerken situeerden zich op de hoek van de Markt en de Philipstockstraat. Café 'Foy' en de kruidenierszaak van Van Nieuwenhuyse moesten wijken voor de komst van het Provinciaal Hof. De zuil die we nog net zien rechts op de opname is een restant van de Waterhalle en werd later opgesteld in de Hof Arents. Schenk even aandacht aan de kledij van de werklieden. Bemerk rechts de kruiwagens. Links op de achtergrond zien we enkele handelspanden in de Philipstockstraat. We lezen er de opschriften 'G. De Haene Tailleur' en 'J. Scharla(eken). Bemerk op de schutting de restanten van aangeplakte affiches. Op een vrij groot restant lezen we 'Caruse' (of 'Caruso' ?). Zou dit een restant kunnen zijn van een affiche waarop aankondiging van een concert van de Italiaanse tenor Enrico Caruso ? Uit de opera-roman 'Caruso' (2013) van de Brugse auteur Patrick Spriet, waarvan de verhaallijn is opgehangen aan waargebeurde feiten, leren we dat de wereldberoemde tenor tussen 1905 en 1910 geregeld te gast was in het Casino-Kursaal van Oostende. Hij zong ook éénmaal (in 1910) in Blankenberge.