Kan je ons meer info bezorgen? Of klopt de informatie niet volledig? Laat ons iets weten via dit formulier. We maken jouw bericht niet zichtbaar voor andere bezoekers.
Deze soldaat draagt het Belgisch kaki uniform van na zomer 1915. De wollen kepie met divisie- of regimentsteken IV en de kokarde met de Belgische driekleur uit gegolfd metaal. De kepie heeft een…
Deze soldaat draagt het Belgisch kaki uniform van na zomer 1915. De wollen kepie met divisie- of regimentsteken IV en de kokarde met de Belgische driekleur uit gegolfd metaal. De kepie heeft een gekleurde middenbies maar geen stormband. De wollen overjas type M1915 heeft vermoedelijk een korporaalsstreep op de rechtermouw. Regimentstekens op de schouderstukken of frontstrepen op de linkermouw zijn niet te zien. Met trots draagt deze man enkele Franse onderscheidingen. De linkse oorlogsmedaille is de ‘Médaille militaire’, ook wel ‘le bijou de l’armée’ genoemd. Deze medaille werd vanaf 1852 ingesteld door de Franse prins-president Louis Napoleon. De middelste medaille is de ‘Médaille coloniale’, ingesteld sinds 1893 en heeft de ‘agrafe’ Maroc op het lint. De medaille rechts met een maansikkel in de lauwerkrans is de ‘Médaille commémorative du Maroc’ en is een onderscheiding uitgereikt door de Franse staat aan soldaten die onder het commando van maarschalk Louis Hubert Lyautey deelnamen aan de pacificatie operaties in Marokko, toen protectoraat van Frankrijk. De ‘agrafe’ met opschrift 'Maroc' op het groen en witte lint staat voor deelname na 1912. Waar de foto werd gemaakt en wie deze soldaat is, is voorlopig onbekend. In de collectie foto’s van dom Hildebrand zien we deze tuin en tuinmuur enkele malen terug. Deze opname maakt deel uit van een collectie glasplaatnegatieven die, tijdens de ontruiming van de aan de stad Brugge in erfpacht gegeven Sint-Godelieveabdij in de Boeveriestraat, werden teruggevonden. Het houten kistje met 7 doosjes negatieven werden door de stedelijke diensten Patrimoniumbeheer en Monumentenzorg aan het Stadsarchief van Brugge overgedragen. Deze opnames kunnen worden gedateerd vóór, tijdens of net na de Eerste Wereldoorlog. We kunnen met zekerheid aannemen dat dom Hildebrand De Bie osb, priester/monnik van de abdij van Affligem, de fotograaf is van deze collectie glasnegatieven.