Back to top
Menu
Verrijk je kijk op Brugge: op weg naar een nieuw Gruuthusemuseum
Terug naar overzicht

Verrijk je kijk op Brugge: op weg naar een nieuw Gruuthusemuseum

Over iets minder dan een jaar opent het Gruuthusemuseum opnieuw de deuren. Het wordt een huis vol verhalen over Brugge, die je anders zullen doen kijken naar de stad.

In afwachting van de opening, startte het museum de blog www.verrijkjekijkopbrugge.be op. De rubriek ‘Gruuthuse vernieuwt’ gunt je een blik achter de schermen: wat moet er nog gebeuren voor museum en site weer kunnen schitteren? Nog heel wat: een nieuwe aannemer startte recent de werken op voor de heraanleg van de site en de inrichting van het museum; objecten worden gerestaureerd; een lichtplan wordt op punt gesteld; afspraken met bruikleengevers worden gemaakt enzovoort, enzovoort.

Een tweede rubriek heeft een naam die sommigen misschien vertrouwd in de oren klinkt: ‘Brugge in 100 objecten’. Deze rubriek zet inderdaad de gelijknamige reeks voort, die van maart 2016 tot maart 2018 liep op een blog en in het Brugsch Handelsblad. Alle objecten uit deze reeks zijn nu terug te vinden op verrijkjekijkopbrugge.be. Elke eerste vrijdag van de maand groeit de reeks aan en kom je meer te weten over een object dat in het Gruuthusemuseum te zien zal zijn. Krijgt een beschadigde deurnaald een plek in het museum? Of een 19de-eeuwse kopie van een grafplaat? Jazeker. Want net als het portret en de plaquette van Lodewijk van Gruuthuse, trekken deze objecten je mee in de grote en kleine verhalen van 500 jaar geschiedenis van Brugge.

Bekijk enkele van deze objecten alvast digitaal via ErfgoedBrugge.be!