Back to top
Menu

Stadsarchief behaalt kwaliteitslabel

Op 30 juni heeft Vlaams minister Sven Gatz in een persbericht laten weten dat hij het kwaliteitslabel van culturele archiefinstelling toekent aan het Stadsarchief van Brugge. De minister vindt onze collectie een uniek geheel met een uitzonderlijk grote cultuurhistorische waarde.

Het kwaliteitslabel haal je natuurlijk niet enkel en alleen door de waarde van de collectie, maar ook door wat je ermee doet. Zo wordt ook onze innoverende werking op het vlak van digitale ontsluiting naar waarde geschat. Zowel beeldankbrugge.be, kaartenhuisbrugge.be en archiefbankbrugge.be zijn daar mooie voorbeelden van. Het Stadsarchief zet ook stevig in op samenwerking met andere cultureel-erfgoedpartners. Het hoeft geen betoog dat deze portaalsite Erfgoedbrugge.be daar een uitstekend voorbeeld van is.

In dezelfde aanvraagronde kreeg ook Musea Brugge (als museumgroep) en het intergemeentelijk samenwerkingsverband Stadsarchief Poperinge-Gemeentearchief Vleteren het kwaliteitslabel. In het totaal zijn er nu in Vlaanderen 95 erkende cultureel-erfgoedorganisaties die een collectie beheren, waarvan 65 musea, 19 archiefinstellingen en 9 erfgoedbibliotheken.

https://svengatz.prezly.com/gatz-kent-kwaliteitslabels-toe-aan-musea-en-stadsarchief-brugge-en-stadsarchief-poperinge-gemeentearchief-vleteren

kwaliteitslabel