Back to top
Menu

Schenking: zes fotoalbums van Sylvain Sluys

Eind september ontvingen wij van mevrouw Eliane Sluys zes prachtige fotoalbums. De foto’s in zwart-wit zijn afkomstig van haar vader Sylvain Sluys. Hij was een doorwinterd amateurfotograaf. De tientallen foto’s die hij maakte in de periode 1930-1990 ontwikkelde hij ook zelf. Zijn foto-afdrukken werden door hem naderhand zorgvuldig in albums gekleefd en meestal voorzien van een onderschrift en een datering.

Omdat het te uitgebreid zou worden om hier de volledige schenking op te lijsten, doen we toch graag een greep uit de onderwerpen of reportages die door Sylvain Sluys werden gemaakt.
Er zijn foto’s van de belichting van reien en monumenten (1951), zichten vanaf het dak van het Provinciaal Hof (1950), zichten in de kerk van de paters Capucijnen in de Sint-Clarastraat (1968), de restauratie van toren en torendak van de Sint-Gilliskerk (1980), beelden van de luchtacrobatiek door ‘De Luchtpiraten van de Duitse troep Bügler’ op de Burg (1954), de ‘Italia’ in de haven van Zeebrugge (1956), de verbouwing van café Craenenburg en heraanleg van de Markt (1956), sloop en opruiming van het bedrijf Vyncke-Dujardin, hofbouwkundigen (1958), beelden van de in opbouw zijnde “Super-Bazar”, Scheepsdalelaan (1961), Sint-Godelieveabdij, Boeveriestraat (1966), sloop van de woning van componist Jozef Ryelandt in de Filips de Goedelaan (1967), sloop van het lokaal van de Burgerwacht in de Grauwwerkersstraat (1973).

Deze schenking betekent een mooie aanvulling voor de algemene fotoverzameling van het Stadsarchief. Ze zal daarom bij gelegenheid volledig worden gedigitaliseerd en ontsloten via Beeldbank Brugge. Onze oprechte dank aan mevrouw Sluys!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA