Back to top
Menu

Nieuwe uitleenkoffer in Souvenirs-reeks: samen herinneringen ophalen aan sport

koffer sporterfgoed

Sinds 2012 maakt Erfgoedcel Brugge werk van reminiscentie, het stimuleren van (oudere) mensen om spontaan of bewust herinneringen op te halen. Met dit doel voor ogen kwamen er vijf herinnerings- of reminiscentiekoffers tot stand, met als thema’s school, zorg, religie, vrije tijd en werk. Koffers vol oude filmpjes, foto’s en voorwerpen uit het verleden die het geheugen prikkelen en ouderen uitnodigen om te vertellen.

Vanaf 1 juli is er een nieuwe Souvenirs-koffer beschikbaar met als thema sport. Er is gekozen voor zes sporten (zwemmen, voetbal, wielrennen, gymnastiek, schaatsen en tennis) én een apart hoofdstukje rond supporters.

 

Aan de hand van een algemene handleiding en zeven thema-tasjes (rond de zes sporten en het supporteren) met objecten, extra uitleg, vragen en tips, helpen we ergotherapeuten en andere mensen die met ouderen werken om het gesprek rond sport aan te vatten en levendig te houden. De tasjes bevatten ook heel wat foto’s uit de collectie van het Stadsarchief Brugge en online te raadplegen via ErfgoedBrugge.be.

Wie interesse heeft om met de reminiscentiekoffer SPORT aan de slag te gaan, kan hem vanaf 1 juli ontlenen bij Erfgoedcel Brugge.

Meer info

img_0605

Deel dit met je netwerk: