Back to top
Menu
Wat is Beeldbank Brugge?

Beeldbank Brugge brengt tienduizenden digitale beelden van Brugge samen. Oude foto’s, glas-negatieven, prentbriefkaarten en dia’s zijn het belangrijkste basismateriaal. Deze tonen niet enkel grote Brugse figuren, monumenten en gebeurtenissen. Ook mensen in hun gewone doen en laten komen uitgebreid aan bod.

header_bb-be2
Wat doen we?

We selecteren en digitaliseren beelden van Brugge. We zetten ze online en maken ze doorzoekbaar. We geven toelichting en bieden onze bezoekers de mogelijkheid om in te zoomen op beelden, informatie toe te voegen.

wat_is_beeldbank
Met wie?

Beeldbank Brugge wordt gecoördineerd door Stadsarchief Brugge. Partners zijn Erfgoedcel Brugge en DRO-Monumentenzorg en Erfgoedzaken. Ook Musea Brugge en Openbare Bibliotheek Brugge zijn partners. Materiaal uit de verzamelingen van deze instellingen vormt de basis van Beeldbank Brugge.

Daarnaast werken steeds meer individuele Brugse verzamelaars en verenigingen mee aan Beeldbank Brugge. Met hun materiaal en kennis verrijken zij dit digitale fotoalbum.

th_sl_vereniging2_fo_e_0042
Ook iets voor jou?

Heb je zelf oude foto’s over Brugge die een meerwaarde kunnen betekenen voor Beeldbank Brugge? Heb je zin om mee te werken aan het beschrijven van de foto’s? Laat het ons weten! We bekijken samen met jou de mogelijkheden.

Contacteer ons via stadsarchief@brugge.be of 050 44 82 60.