Back to top
Menu
Collectie Musea Brugge
Terug naar overzicht
Zoek in deze collectie:
Uitgebreid zoekenMusea Brugge
Zoek in deze collectie:
Uitgebreid zoekenMusea Brugge

Collectie Musea Brugge

Musea Brugge is de overkoepelende organisatie van 14 stedelijke musea. Beeldende en toegepaste kunst van de 15de tot en met de 21ste eeuw, ondergebracht in beschermde monumenten in de historische binnenstad van Brugge.

Musea Brugge toont op iedere locatie een gedeelte van de veelzijdige collecties, dat nauw aansluit bij de historische functie van het gebouw. Een rijk en divers aanbod aan schilderijen, beeldhouwkunst, tekeningen, prenten, meubels, kant, zilverwerk en wandtapijten en zoveel meer.

Via het zoekvak hierboven kan je de collectie van Musea Brugge doorzoeken. De blokjes hieronder laten je kennismaken met de specifieke collecties per locatie.

Plan je een bezoek aan een van de Brugse musea?
Neem dan een kijkje op de website van Musea Brugge.

Het Groeningemuseum is de plek voor de beeldende kunsten van de 15de eeuw tot vandaag. Het Gruuthusemuseum, een 15de-eeuws stadspaleis, vertelt de grote geschiedenis van Brugge aan de hand van schilderijen en beelden, wandtapijten, edelsmeedwerk en nog zoveel meer. In het Sint-Janshospitaal en het Museum Onze-Lieve-Vrouw-ter-Potterie ontdek je een rechtstreeks verband tussen de kunstvoorwerpen en de zorgfunctie van die plekken. Het Volkskundemuseum, ondergebracht in een reeks werkmanshuisjes, toont ambachten en gebruiksvoorwerpen voor elke dag. De ongeschreven geschiedenis van Brugge wordt dankzij archeologische opgravingen letterlijk naar boven gebracht.