Back to top
Menu
 

Collectie Musea Brugge

Musea Brugge verenigt 14 stedelijke musea: beeldende en toegepaste kunst van de 15de tot en met de 21ste eeuw, ondergebracht in beschermde monumenten in de historische binnenstad van Brugge.

Uitgebreid zoekenMusea Brugge
Uitgebreid zoekenMusea Brugge

Musea Brugge toont op iedere locatie een gedeelte van de veelzijdige collecties, dat nauw aansluit bij de historische functie van het gebouw. Een rijk en divers aanbod aan schilderijen, beeldhouwkunst, tekeningen, prenten, meubels, kant, zilverwerk en wandtapijten en zoveel meer.

Het Groeningemuseum is de plek voor de beeldende kunsten van de 15de eeuw tot vandaag. Het Gruuthusemuseum, een 15de-eeuws stadspaleis, vertelt de grote geschiedenis van Brugge aan de hand van schilderijen en beelden, wandtapijten, edelsmeedwerk en nog zoveel meer. In het Sint-Janshospitaal en het Museum Onze-Lieve-Vrouw-ter-Potterie ontdek je een rechtstreeks verband tussen de kunstvoorwerpen en de zorgfunctie van die plekken. Het Volkskundemuseum, ondergebracht in een reeks werkmanshuisjes, toont ambachten en gebruiksvoorwerpen voor elke dag.

Plan je een bezoek aan een van de musea? Neem dan een kijkje op de website van Musea Brugge.