Back to top
Menu
Brugge in Affiches
Terug naar overzicht
Zoek in deze collectie:
Uitgebreid zoekenBrugge in Affiches
Zoek in deze collectie:
Uitgebreid zoekenBrugge in Affiches

Brugge in Affiches

Unieke collectie Brugse affiches van 1803 tot vandaag – Privécollectie Pol Martens

De collectie “Brugge in affiches” schetst een uniek beeld van het dagelijks leven in onze stad. Een kwarteeuw geleden opgestart door verzamelaar Pol Martens, omvat de collectie intussen duizenden affiches over de meest uiteenlopende Brugse onderwerpen. Van de prestigieuze tentoonstelling over Vlaamse Primitieven tot de kiekenkaarting in ’t café op de hoek, van Gouden Boomstoet tot Cactusfestival: Brugse affiches vertellen alle verhalen die de stad kleuren.

De collectie wordt ontsloten via gelegenheidstentoonstellingen, voordrachten, een column in het Brugsch Handelsblad, een facebookpagina. En niet in de laatste plaats via www.bruggeinaffiches.be, een website met inmiddels meer dan duizend thematisch geordende affiches.

Op de website www.bruggeinaffiches.be die nu ook via deze site www.erfgoedbrugge.be toegankelijk is, kan de bezoeker door het ingeven van trefwoorden en data specifieke onderwerpen of affiches selecteren. De site biedt de gelegenheid, reacties te plaatsen of contact op te nemen met de verzamelaar.

Net als de collectie groeit ook de website nog dag na dag aan met recente èn oude affiches.

Grasduin in deze unieke collectie affiches via de themablokken hieronder of doorzoek de volledige collectie ‘Brugge in Affiches’ via de zoekknop hierboven.