Back to top
Menu

Brugge in coronatijden

Begin april en eind oktober 2020 riep het Stadsarchief Brugge de Bruggelingen op om te helpen bij het aanleggen van een coronaviruscollectie. De respons was massaal. Heel wat mensen stuurden foto’s, filmpjes, gedichten, tot zelfs dagboeken toe. We zijn heel dankbaar daarvoor! Hieronder volgt een selectie uit de vele foto’s die we kregen, een ode aan de stad en haar inwoners die nu al maanden hun uiterste best doen in de strijd tegen het virus. Bluven goan, het einde is in zicht!

Brugge die creatieve

In deze periode kwam men heel creatief uit de hoek. Memes, tekeningen, gedichten, muziek … Je zag het allemaal.

>

Brugge die berenstad

In en rond de stad kon je een heuse berenzoektocht doen. Menig Bruggeling plaatste een beer voor het raam waarvan de jonge generatie genoot tijdens een deugddoende wandeling.

>

Brugge die lege

Brugge was nog nooit zo leeg als tijdens de eerste lockdown. Toeristen bleven weg, wat voor onwezenlijke beelden zorgde. Het zette de Bruggelingen aan om te wandelen in en rond Brugge, daardoor (her)ontdekten ze Brugge en z’n prachtige rand.

>

Brugge die sensibiliserende

Overal in het straatbeeld en bij handelszaken kwamen er sensibiliserende boodschappen en diverse signalisaties.

>

Brugge die solidaire

Van applaus om 20u tot witte doeken en andere hartverwarmende boodschappen naar iedereen, in het bijzonder het zorgpersoneel, ook in Brugge deed men mee.

>